Благомир Коцев

Младежки дейности

01

нашата визия

Нашата позиция

Във Варна живеят над 50 хил. младежи, а повече от 50 са младежките организации, които работят на територията на областта. Разбира се, бройката им се увеличи предвид спечелената титла „Варна – Европейска младежка столица“.
За съжаление голяма част от тези младежки сдружения не могат да се развиват добре най-вече заради липсата на подкрепа и финансова стимулация от страна на Община Варна. Това принуждава част от тях да прекратят своята дейност поради невъзможност да покриват дори режийните си разходи. Месеци наред не са осъществявани никакви събития, които да са интересни и полезни за варненските младежи.
С общи усилия бе сформиран Общински консултативен съвет по въпросите за младежта към Община Варна, но на неговите предложения не беше обърнато внимание от ръководството на града. Липсата на младежка политика в града е сред причините много млади хора да изберат трайно на напуснат Варна. Това води до промяна в демографската характеристика на областта и демотивация за бъдещи инвеститори, които смятат, че регионът няма потенциал за развитие. Липсата на работна ръка засилва трудностите пред местната икономика.
 
„Промени Варна“ иска да чуе какви са проблемите на младежите в областта и да спомага за тяхното разрешаване. Нашите експерти с дългогодишен опит в сферата на младежките политики ще се заемат с тази задача. Необходимо е да се осигурят условия, които да задържат младежите в региона чрез държавна, общинска и социална политика.

Присъедини се към нас

Всички ние ще бъдем изключително щастливи, ако екипът ни се разрасне и се присъединят към нас активни граждани, благодарение на които да решим основните проблеми на града.

02

Нашият блог

Последни публикации

Проблемите на кв. “Левски”

Вчера на паркинга на ул.“Подвис“ и ул. „Никола Козлев“ се проведе първата за тази седмица среща с граждани, която е…

Пазари от нов тип – запазена територия за български продукти

Скъпи съграждани, Знаете ли, че варненските пазари, макар да са част от голямото общинско предприятие „Пазари”, за миналата година имат…

Проект за осъвременяване на пазарите „Чаталджа“ и „Колхозен“ във Варна представи Благомир Коцев (СНИМКИ)