Благомир Коцев

Паркове в район АСПАРУХОВО

Районът има изключителни предпоставки да доразвие зелените площи, граничещи с плажа, в един от най-атрактивните паркове по нашето черноморие. За това има проекти още от годините на комунизма, но по някаква причина, въпреки декларираното многократно намерение, повече от 12 години не се дава ход на фактически мероприятия по изграждане на парково пространство. В резултат, ¾ от зелените територии, предвидени за парк, са в диво и некултивирано състояние.

Изграждането на парка ще способства развитие на квартала в източна посока, което е в пряк интерес на местната общност, малкия бизнес и на общината в крайна сметка, която би следвало да се интересува от привличането на нови жители, респективно данъкоплатци.

АСПАРУХОВ парк (нова част)

Общата площ на парка е 190 дка държавни терени, които по подобие на Морската градина са дадени на за управление на Община Варна.

 

1 Comment

  1. Жителите на кв.Галата очакваме визия за парк и в нашия квартал. Макар и да сме в район Аспарухово по административно деление, благодарение на липсата на адекватна инфраструктура и обслужване на квартала от градски транспорт, ние сме практически откъснати както от парка, така и от целия обществен живот, който е съсредоточен в кв.Аспарухово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *