Благомир Коцев

Парк ВИНИЦА

Към момента квартал Виница не разполага с никакво парково пространство, въпреки че текущо там се заселват предимно от млади семейства с деца. Единствената оцеляла зелена площ е по протежение на едно от оточните дерета, поемащо изворни и дъждовни води, което минава буквално през централната част на квартала и достига чак до Ботаническата градина.

Зоната е държавна собственост и е със статут на горски фонд. Общата площ е 76 дка, а дължината е около 2 километра. Бъдещият парк ще реализра връзка между центъра на Виница и Ботаническата градина. Зоната преминава по протежение на с.о. Траката съответно новите комплекси, които се строят в средната част на бул.“Св. Константин и Елена“, което увеличава значително заинтерсованите от наличието на парк жители.

На практика това би представлявал ефективен пешеходен маршрут от квартала до КК „Св. Константин и Елена“ и съответно крайморската зона, тъй като единствената съществуваща опция в момента са тротоарите на т.н. бул.“Св. Константин и Елена“, които са пределно тесни и необезопасени, а трафикът по пътната артерия е меко казано превишаващ нейния капацитет.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *